Gezond bakken en genieten zonder zorgen. Wijnsteenbakpoeder is beter dan gewone bakpoeder en geeft nooit een vieze nasmaak. Probeer zeker eens in je bakrecepten en otbijtjes zuivere vanille Bourbon poeder. Deze is 100% puur zonder toevoegingen.
Deze glutenvrije havermeel is een goed alternatief voor tarwebloem. Je kunt het heel gemakkelijk 1:1 vervangen. De havermeel is gegarandeerd glutenvrij en daarmee is het een onmisbaar ingrediënt om glutenvrije en gezonde koekjes,…
Amandelmeel is zo veelzijdig. Het kan gebruikt worden in allerlei bakrecepten zoals cake, muffins, wafeltjes,... Het is gemaakt van witte amandelen van bio kwaliteit. Een heel gezonde vervanger voor bloem. Amandelmeel is…
Amandelmeel is zo veelzijdig. Het kan gebruikt worden in allerlei bakrecepten zoals cake, muffins, wafeltjes,... Het is gemaakt van witte amandelen van bio kwaliteit. Een heel gezonde vervanger voor bloem. Amandelmeel is…
Spelt is een voorouder van tarwe. In tegenstelling tot tarwe is spelt gemakkelijker verteerbaar. Volkoren spelt is vezelrijk en is ook rijk aan vitaminen en mineralen. Een ideale vervanger voor de klassieke bloem. Je kunt er ook…
Boekweit is een uitstekende bron van mineralen en vitaminen. Het bevat de acht essentiële aminozuren, evenals veel magnesium en calcium. Het is van nature glutenvrij en gemakkelijk veteerbaar. Ideaal om pannenkoeken, cake of…
Kokosrasp is het gedroogde, geraspte vruchtvlees van kokosnoten. Deze bestaat voor 100% uit biologische kokos. In de supermarkt vind je meestal kokos die te fijn is, totaal niet vergelijkbaar met een kwalitatieve groffe kokosrasp.…
Dit paneermeel is ongetwijfeld de lekkerste en gezonde alternatief voor gewone paneermeel. Het wordt gemaakt van 100% volkoren rijstmeel uit Italië. Tip: paneer er bijvoorbeeld vlees of kabeljauw in door het eerst in een…
Bourbon Vanille uit Madagascar is de beste vanille die te verkrijgen is in de wereld. Het is wel de duurste specerij. Het wordt het ook wel ‘het zwarte goud’ genoemd. Vanille poeder wordt gehaald uit vanille stokjes. Deze…
Arrowroot is een Japans bindmiddel dat wordt gemaakt van de pijlwortelplant. Het poeder bindt soepen, sauzen en (warme) desserts. Het is neutraal van smaak. Veel gezonder dan maïzena!
Gebruik: los voor het binden van 250 ml vocht…
Wijnsteenbakpoeder is een mix van wijnsteenzuur en baksoda. Doordat de wijnsteen reageert op de baksoda hoef je niks zuurs toe te voegen aan je recepten om te zorgen dat het gaat rijzen. Daarnaast is wijnsteenbakpoeder de meest…
Baking soda is een andere benaming voor natriumbicarbonaat, ook wel zuiveringszout genoemd. Baking soda is voor veel verschillende toepassingen geschikt. Zo is het te gebruiken als rijsmiddel in bakrecepten, als toevoeging aan…
Agar-agar is geleermiddel afkomstig van rode algen. Algen hebben de eigenschap water te absorberen en nadien uit te zetten. Agar-agar lost op in elke vloeistof dat opgewarmd is tot 80 °C. Wanneer het weer afkoelt tot ongeveer 25…
Deze biologische abrikozen zijn puur en ongezwaveld. Ze zijn heerlijk zoet, maar scoren toch laag op de glycemische index in vergelijking met bijvoorbeeld rozijnen of dadels. Door de zachte structuur zijn ze lekker om zo te eten…