Brownie balls
Voor ongeveer 10 stuks:
- 100 g overnight oats hazelnoot-cacao
- 10 medjool dadels
- 3 EL hazelnoot-chocopasta van Naughty nuts
- 6 EL plantaardige melk (ik gebruikte cashew)
- 120 g chocoladedruppels gezoet met kokosbloesemsuiker
- een handvol gehakte hazelnoten
Mix de overnight oats mix met dadels, hazelnoot-chocopasta en cashewdrink tot je een vaste, klevende massa hebt waarvan je balletjes kunt rollen. Leg de balletjes op een bord bekleed met bakpapier en zet ze even in de diepvries. Smelt ondertussen de chocoladedruppels. Ik doe dit in klein ovenschaaltje op 100° in de oven. Haal de balletjes uit de diepvries en rol ze met behulp van twee lepels door de gesmolten chocolade. Leg ze terug op het bord (bekleed met bakpapier) en strooi er gehakte hazelnoten op. Doe dit nog voor de chocolade hard wordt, anders blijven de hazelnoten niet kleven. Je kunt best telkens een drietal balletjes door de chocolade doen, hazelnoten opdoen en dan weer drie balletjes enz. Je kunt de brownie balls minstens drie dagen bewaren in de koelkast.